Националният дворец на културата вече е с ново ръководство, след като през август

...
Националният дворец на културата вече е с ново ръководство, след като през август
Коментари Харесай

НДК с нов шеф

 Националният замък на културата вече е с ново ръководство, откакто през август тази години предходното подаде молби за освобождение пред министъра на културата. Поста на изпълнителен шеф поема Пени Раева. В състава на новия Съвет на шефовете на НДК влизат още Росица Велкова и Елена Карапаунова.

Пени Раева е от София. Има две магистратури – по " Френска лингвистика " и по " Международни стопански връзки и външноикономическа активност ". Работила е в интернационалната заемна работа на Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " и като учител в Техникума по полиграфия и снимка.

В периода 1985-2011 година заема разнообразни длъжности в НДК, измежду които и заместник общоприет шеф.

В периода 2012-2013 г. работи в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел, от 2013 до 2014 година е Изпълнителен шеф и член на УС на НДК, а от 2014 до 2015 година е финансов директор на " ТТ " ЕООД.

Пени Раева е член на УС на БХК и на Българската фестивална асоциация.

Росица Велкова, която е част от Съвета на шефовете, е магистър по финанси на УНСС. Има 26-годишен опит в Министерството на финансите, където е заемала поста на зам.-министър на финансите (2017-2021), а към сегашния миг е шеф на дирекция " Държавни разноски " в Министерство на финансите.

В интервала 2008-2009 година взе участие в групата на финансовите експерти и във Финансовата комисия на ЮНЕСКО в Париж, където се разискват бюджетни, финансови и административни въпроси на организацията. От 2000 до 2001 година е зам.-председател на Държавна организация за застрахователен контрол. 

Другият член на съвета е Елена Карапаунова. Тя е магистър по счетоводство и надзор в УНСС. Дългогодишен чиновник на Министерство на стопанската система, където от 2001 година досега е работила на разнообразни управителни позиции, които включват шеф на отдел " Финансов ", основен счетоводител и шеф на дирекция " Финансово-стопанска активност и ръководство на собствеността " в Министерство на стопанската система.

Преди това е работила като счетоводител в частния бранш. Има опит в ръководството на планове, финансирани по Структурните и Кохезиония фонд на Европейски Съюз. Преминала е образования в региона на бюджетирането в обществения бранш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР